LÖKEN FRÖKEN!!!

Ser den här varje gång jag är på hälsocentralen och tycker att den är bra...Folk säger att d är nyttigt med ett glas vin om dagen....Och har d som ursäkt att få dricka! Eller hur! Ät lök istället...Eller, d finns alkoholfritt vin om d inte är alkoholen man är ute efter....!
För ofta börjar d med ett glas vin eller en öl till maten, sen tar man ett till efter maten.. sen spårar det ur..Sen måste man ha det för att varva ner...Och då har d gått för långt!


Om man till att börja med tittar på hur länge alkohol kan påvisas i blodet, så räknar man med att kroppen (vid god hälsa) förbränner 6-9 g 100-procentig alkohol/timme.
En flaska lättöl innehåller c:a 6 g.
En starköl c:a 20g.
 En flaska vin 60 g
 och en helflaska starksprit c:a 280 g.
Alltså kan det ta flera dagar innan man förbränt all alkohol!
Man kan ju tänka att man tar sig nåt glas vin eller öl till tv:n på kvällen och sen tycker man själv att det inte va så mkt..Man kanske inte har så bra förbränning i kroppen längre och tar bilen..
Dom flesta olyckor händer pga dagen efter körning...Ge fan i bilen dagen efter! Och ska ni upp och jobba...Ge fan i alkoholen! Man kan ha en mysig hemma kväll med annat att dricka! Det kan va någons barn eller barnbarn ni inte hinner reagera för..

Många kanske tänker..Men gud, jag dricker ju aldrig en flaska vin själv bara hemma..Men nu är det Bib:arna som står hemma och har man verkligen så stor koll då på hur mkt man dricker...?? Man fyller på och fyller på!Sen plattar man ihop tetran och den syns inte! Men har man flaskor, så ser man nog på ett annat sätt hur det fylls på fort eller andra kanske ser på ett annat sätt!
Hörde på radion när d va någon där och pratade om alkoholism...
Hon sa mkt bra...Hur man ska upptäcka att man är alkoholist eller har någon nära som är det!

*Du tar dig ett glas vin/öl för att slappna av..När du slutat jobba eller på helgen!Och kan du inte klara någon vecka utan så är du verkligen i riskzonen...Och speciellt om du kommit dit då du inte kan vänta på helgen, så vardagarna eller söndagarna börjar bli drick dagar också...Då bör du vakna!
* Folk påpekar att du dricker mkt...SKAKA EJ AV DIG DET! För d ligger någonting i det...Dom säger det inte utan någon grund..
*Blodtrycket inte är riktigt som d ska..
* Du springer på systemet lite för ofta..

Tänk på att 1 glas vin är som 2 tårtbitar! Så tänk att smälla i dig en tårta/kväll

Jag är väldigt kluven på alkohol! Jag tycker själv om att gå ut och ta någon öl..Men aldrig sitta hemma och bara dricka! Då ska d va nåt speciellt...Om man träffas å umgås eller så...Eller bara ett glas vin eller ett glas öl till maten!Sen är d nog..Och när jag går ut så är jag också väldigt försiktig med drickat! D är sällan jag blir full..Jag kan ha kul ändå! Slutar alltid i tid..när jag känner att d räcker!

Jag har aldrig under min uppväxt sett mamma eller pappa dricka! Bara en öl till maten...Men annars aldrig framför mig!D är jag sjukt tacksam för och så ska också mina barn växa upp!
Jag förstår inte det här med att sitta hemma och bli full!??
Jag förstår inte varför..ska man inte ut någonstans utan bara sitter hemma och blir full....D känns så sjukt konstigt för mig så jag hatar att se hur vissa förstör sina liv med att göra så utan att själv se det!


Råkade visst shoppa lite idag....

Ooooops!!!!
Men, d va värt d.....=) Massa döskallar överallt....:P
När man får ett sms av Erica där d står att d hänger en kofta och ropar på mig...Då måste man ju dit och hjälpa den där stackars koftan från den där hemska affären.....;) Sen skrek lite fler kläder efter mig!!!
Bilder kommer kanske imåra....Ma få si va je hinn för nå!
Je ha så lite tid nu för tia...
Ikväll va vi (Linnea och Mia) å grattade Ramona (lite sent...)
Men först va jag och fick ström i Akupunkturnålarna!ONT....Speciellt nu!Har haft så ont nu varje dag efter akupunktur behandlingarna...Jag hoppas d är bra!
Nu sängen...
Tjao

Jo....jag blir nog mörk på fredag!!! =) Längtar


Hårkris!!!!

Ska färga håret på fredag, men vet inte va det blir för färg...??!!!Tycker om färgen jag hade längst ner/längst till höger......


Gelé

Igår morse klev jag upp lite tidigare än vanligt och gjorde Rönnbär/Äpple Gelé.....Och mer ska det bli..

Super gott....=)


My lovely Ståårs!!!!

Har haft en sjukt rolig fika med Linnea och Mia...Vi fikar 3 ggr varje dag på jobbet, men efter jobbet åkte vi på Paus och åt mat och pratade 2.5 timme till...
Mkt bra beslut som togs..Mkt roligt att se fram imot...=)
Åh, va je tysche om deck!!!!
Älskar att vi är lika sjuk i huvudet allihopa!!!!!

På lördag är d tjejmiddag, sen utgång......Fy faaaan va kuuuuul!!!!


Ja har gjort d igen....

Idag blev det en tok god älggryta...Jag överträffade mig själv!!! =)
Ikväll borde jag träna, men shit va mätt jag är nu..Har vräkt i mig så mkt mat så måste vänta minst 1.5 timme innan jag kan ge mig iväg och pallar inte att träna så sent ikväll!!!Hade tänkt gå på Pump 19:30, men dom hade ju gjort om schemat så det va ju nu 18:30....Skit!
Kanske blir imorgon före tjejfikat..
Måste möblera om i frysen också...Ikväll flyttar en ny ren in i min frys så måste lämna plats..Flytta på det jag har kvar sen förra året av ren och älg!

Ne....nu måste jag städa undan lite här hemma...Man kanske ska göra lite höstmys..=)
Ikväll MÅSTE jag gå och lägga mig i tid..
Kram kram


Fjällmys!

I fredags så åkte vi upp till Arådalen och mös för fulla muggar!Kom upp ganska sent så då va det bara fokus på att tända en eld och få det varmt....=)
Sen i lördags försökte vi koppla in Viasat...Men d va nåt fel på skiten så d gick int!!!! =/
Jag plockade en fin höst bukett....Man får ta va man haver där uppe...Inte så många blommor..=)


Idag packade jag en massäck till mig och Aron och vi hade mor och son tid..=)Aron fick korv och jag en macka och kaffe.. Tog en promenad upp på fjället och tittade på när fjället brann.....=)
Låg i flera timmar och bara tittade....



Myyys!!!!

Nu är jag sjukt nervös..
Hur fan ska detta sluta!????SD inne...Hur fan kan folk vara så dumma i huvudet och rösta på dom där idioterna!!!??? Usch...
Jag skäms över Sverige!!!
Tycker också att d är tråkigt att Alliansen vinner för dom två blocken finns....S leder över M, men dom vinner för att dom är 4....Trisst!
Jag är orolig över Sveriges framtid....


Rött...

Idag röstar vi...Om ni har svårt för Mona så gå in och lyssna på Stellan Skarsgård i Kungsträdgården på Youtube innan ni röstar..Lyssna på vad som sägs och inte vem som säger det...Alla kommer vi behöva sjukhus och hjälp någon gång i livet..Även dom som inte fattar nu..Och läs..http://www.jonasgardell.se/doc/diary.jsp?id=1105 Han är iallafall ärlig om hur d blivit...Rösta rätt(rött) innan d är för sent...Sverige klarar inte 4 år till med dom här oärliga,rika, överklass människorna..

Nu åker jag upp till fjälls igen...

Kommer blogga lite via mobilen..har inget internet där upp så kan ej blogga via datorn...
Tjao


Här kommer sjukt mkt slakt...

...bilder!
Åkte upp i onsdags...Klockan 7 lämnade jag staden!Va uppe i Glen 08:45...Jag älskar verkligen slakten..D känns som att d inte är någon höst om man inte får vara mé på slakten!D är nåt speciellt....lukten, kylan/värmen/snön/blåsten/regnet...Ja..höstvädret helt enkelt!
Detta va min 8:e slakt...Shit va åren går fort!
(Om ni tycker att korten är lite suddig runt om på vissa...så beror d på att jag tog dom utanför silen..och där sitter planken lite tätare och mitt objektiv va liiite för stort..)
Känsliga får blunda...Jag säger till när ni kan titta igen...




Världens finaste hunn...



Nu kan ni titta igen....=)
 D va såå tråkigt att åka hem...Ville int!!!!!!Men,men....jobb imåra! Sen åker je nog upp igen..=)


Jag har en smurf i huvudet....

D låter som d sitter en liten Smurf i mitt ena örat!!Men han sjunger falskt den jäveln...Men d är roligt att lyssna på folk eller radion med det örat...Ibland kan jag sitta och skratta för mig själv när jag gör d!!!

Kaos på jobbet..Så idag blev d inge tjejfika idag..Va tvungen att jobba över...=(
Så allt blev så konstigt...Ska ju upp till Glen på slakt..Jag åker upp själv i år!
Men d kan bli imorgon istället..Är sjukt trött för att köra upp ikväll! D tar ju ändå 1.5 timme upp, är mörkt ute, regnar och är mkt djur!!!
Men d lutar åt bara en slakt dag i år, så då är ja ju hemma igen imorgonkväll..
Ta hand om er i höstmörkret...
KRAMAR OM


Försöka hitta lugnet...

Kaos på jobbet....D är inge kul! Man springer runt och stressar som en tok! Jag vet att jag inte får...för händernas skull...och psyket. Men jag funkar så..Mår sjukt dåligt av att ligga efter och se hur allt faller!Kan inte gå hem då..
Men..får väl skaka av mig det som alla andra klarar!

Jag vill bara träna. Får abstinens när jag inte får vara på gymmet!! Men jag har tänkt vänta till nästa vecka så den här förkylningen får försvinna helt!Om ja klara opp e....!?

Nepp...NU ska Zoey få sina strumpor klar!
Ta hand om varandra..
(Ska drömma mig tillbax till Skärgården förra helgen...En ö med 6 hus!2 båtar som gick därifrån om dagen....
Där hittade ja lugnet..)
=)


Fjället brinner....

Igår blev jag less på stan och tog bilen upp till Arådalen....=) Härligt....Kok kaffe, tjocksockar och en mysig brasa!
Precis som ja vill ha det!!!
Mamma hade såklart mé sig paket till sin bäbis...

Idag blev det en promenad på fjället...Letade svamp, men hitta inget!Men jäklar va fint d är nu...




Hahaha!


Oj, oj oj...


Älskar mina tjejer!

Igår va d AW och det va roligt...Som vanligt med tjejerna..Men Mia va saknad!!! =(
Det blev ganska lugnt och vi va hemma i tid!
Inga bilder togs...
Idag ska jag nog åka upp till fjälls...Känner att d skulle va ganska skönt ändå..Bara åka dit och mysa!
Halva Hallen är ju inne i stan idag fick jag höra igår...Men jag äter ju fortfarande penicillin så kanske inte ska ta en dag med alkohol till!
Hinner kanske till hallen på söndag en sväng..!Ma få fäl si...
Ne, lite frukost i den här magen innan ja ska ner på stan en sväng...


Min älskling..

..Fyller 7 idag!!!Tänk va åren går..


Fredag!!

Hallåååååå!!!
Igårkväll hostade ja mer än jag har gjort förut...FAN! Tycker nästan att jag hör sämre idag också!!!
Men ..jag mår ju inte dåligt och jag SKA på AW ikväll..Nu har jag längtat efter den här dagen huuuur länge som helst!!!
Jajjemen..så får d bli!
Jag kan inte bestämma mig för va jag ska göra i helgen...En del av mig vill upp till Arådalen/Glen och bo och hälsa på!En annan del vill till Hallen! Mitt älskade Hallen!
Och hälsa på dom här sötnötarna..Jajja fyllde ju år i måndags...Äntligen är hon ikapp....;)

Ne...Puss och kram på er..


Sjukt rolig...

Här sitter jag och skrattar åt mig själv....Ibland är ja sjukt rolig..=)

Idag blev d lite lyx mat...Eller..lyx och lyx!? Vardagsmat för mig nu för tiden....
Tog fram en renentrecoté från frysen..Måste skynda mig att tömma frysen på kött, för snart kommer d mer...Älgjakt Plus Renslakt till veckan...
Som ni ser så gillar ja mitt kött rött..Ok...rått! :P Unnade mig 3 klunkar öl till maten idag också...
SJUKT GODA KLUNKAR! Imorgon blir d fler för då väntar en AW med dom bästa!!! Hoppas penicillinet tycker att d är ok!


Mmmmmm...
Ne, nu ska jag fortsätta skratta åt mig själv..Och idol som har börjat!
Tjing


Hostar sönder mig...

Gomorron!!!
Här sitter ja och filurar! Jag har haft en sjuk dröm jag har liiite svårt att hämta mig ifrån...Oj oj oj!
Vissa drömmar försvinner inte riktigt när man vaknar..Man fortsätter drömma den även på dagen!

Är ju hemma den här veckan för öroninflammation...IGEN...*suck* Har inte lika ont, men d susar och hör knappt nåt..Plus hosta och förkylning!Men imorgon kväll måste ja va frisk..För då blir d AW med tjejerna...Eller AS (After Sickness) för min del...
Ne..lite kaffe på det här så..


Och som jag sitter och passar 
(och har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska spara skorna..jag går och går..)

Hur har ni det där ute??


Småstadsliv....

Ska tvinga alla som inte har sett Småstadsliv att gå in och se det...Sök på Youtube..2 filmen finns ute och är delad i 10 delar.Men d finns en massa klipp från filmerna....Men se 2:a....Tommy är min idol...Eller..alla är sjukt rolig!Dom har fångat lantlivet, jägare och gamla par exakt!!!!
Ett litet smakprov...


Min humor!


Smoothie!

Sitter här och har precis druckit en Smoothie med allt i..Ja, nästan..Mkt gött iallafall..Banan, jordgubbar, blåbär, kiwi och lite naturell lättyoghurt..En helt perfekt frukost att komma igång på...

D finns nog inget godare att börja dagen mé...Egentligen borde man alltid börja dagen så här..Men jag kommer alltid på det när jag blir sjuk...Sen avtar d..=/
Nu blir d lite kaffe och choklad...
Det är också medicin!
=)



9:an....NU...Eller nyss!

Kan tipsa om ett program som går på 9:an nu....Louis Theroux:......ikväll är han i fängelset San Quentin...Han besöker ställen och ifrågasätter mkt som kanske inte många vågar! Såg förra också...Då handlade det om troféjakt..Sjukt intressant program...

Sticka sticka sticka!!

Har stickat strumpor till ett av mina gudbarn...=)
Fasters lilla gofis Elliot hade ju såklart växt ur dom han fick när han föddes..=)
Så här blev dom...

Håller på att gå in stövlarna jag köpt...Så brukar inte sitta i soffan med skor på...(Eller.., ibland) ;)


Acka Virus!

Herre gud vilken otur jag har....Halsfluss jämt, sen strax efter d sjuk igen med feber, svin ont i huvud och sen pricket över....öroninflammation!!Är så sjukt less på att vara sjuk nu...Hinner aldrig bygga upp nåt imunförsvar och bli stark!!!!Va till läkaren idag kl 11 för andra problem, sen 2 timmar senare när jag satt på jobbet och fick så sjuuukt ont i örat..Kunde knappt röra huvudet!!
Vilken jäkla smärta....
Men d är inte bara jag som har virus...Nepp...Igår fick jag virus i datorn...Fick efter mkt om och men igång den iallafall, så försöker rädda mina bilder...FORT!
Mina bilder är mitt liv...
Nu ska jag hosta vidare..Bilder från Sthlm kommer när jag vet hur läget är med datorn..Jag jobbar på´t..
Ska snart på en liten promenad med Linnet..Behöver terapi prat..men måste nog hitta en mössa att ha på mig så öronen är nöjd också...
Tjao


Fjollträsk nu igen..

Sitter ute i Sthlms Skärgård i en mysig stuga..Har överraskat bror med lite kalas..Tog med lunch och trevliga människor!=) Härligt..Bilder kommer sen..

Tänk att man kan känna sån här kärlek!!!!??

Tycker att det är helt sjukt att man kan känna så här...Kan aldrig sluta titta på´n...får aldrig nog! Han får mig att le, får d att pillra av lycka i magen och han får mig att känna mig speciell som ingen annan kan!
Han finns alltid där för mig!!!
Jag har en liten son och han är så lurvig och fin! Har varit hans mamma i snart 7 lyckliga år!!!

Min älskade bäbis!!!!


BLÄ!

Men hur rolun är d att va sjuk då..??Har feber och sviin ont i huvudet...Men jag fick ju va frisk nästan 3 veckor iallafall...
Tyck synd om mig då!!!!

Ikväll bli re mys i soffan..


RSS 2.0